هدف نهایی جنگ نرم، ایجاد فکر مشترک و همزادپنداری با الگوهای غربی است

ابراهیم آقامحمدی تأکید کرد: هدف تمام فعالیت‌ها و عناصر جنگ نرم، ایجاد یک فکر مشترک و همزادپنداری است یعنی کسی که در خاورمیانه یا آفریقا زندگی می‌کند با کسی که در آمریکای شمالی زندگی می‌کند یک اندیشه و سبک زندگی مشترک داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان  مرکزی، دکتر ابراهیم آقامحمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه اراک در گارگاه جنگ نرم که روز گذشته، 17 خردادماه در دانشگاه اراک برگزار شد، با تأکید بر اینکه جنگ نرم امروزه تمام جوامع را در بر رفته است و ایران نیز از این مقوله مستثنی نیست، گفت: غالباً هدف نیروی مهاجم در جنگ نرم به خاطر مقوله فرهنگ دانشگاه‌ها هستند.

وی ادامه داد: ضرورت دارد شناخت کاملی درباره این مفهوم و مفاهیم مترادف آن مانند تهاجم فرهنگی در میان اقشار جامعه به وجود آید و اینکه آیا کشور ما از این گونه تهاجمات در امان است یاخیر نیازمند کسب شناخت در مقوله‌های مختلف جنگ نرم است.

آقامحمدی تصریح کرد: در گام دوم باید به شیوه‌های مقابله با این پدیده پرداخته شود و اینکه جامعه ما در برابر این مفاهیم چه تدابیری اندیشیده است در این میان مدلسازی و الگو پردازی می‌تواند شرایطی را فراهم کند که ما به صورت مستقیم در مواجهه با مقوله جنگ نرم قرار بگیریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک ادامه داد: جذابیت و ایدئولوژی کشور مهاجم در چارچوب لیبرالیسم و تأکید بر مفاهیمی مانند دموکراسی، حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی از سوی مهد تهاجم فرهنگی یعنی آمریکای شمالی ابزار هایی است که کشور مهاجم از آن برای جذب مخاطب استفاده می‌کند.

وی تصریح کرد: تفکراتی مانند خاورمیانه بزرگ در واقع روشی است که کشورهای مهاجم برای القای عناصر خود به کار می‌گیرند همچنین شرکت‌های چند ملیتی که بسیار مورد حمایت دولت‌های غربی هستند از عناصر توسعه قدرت اما نه صرفاً اقتصادی بلکه ترکیبی از فرهنگ و اقتصاد به شمار می‌آیند.

آقامحمدی افزود: فرهنگ که آمیخته‌ای از هنجارها و ناهنجاری‌هاست توسط این عناصر ترویج می‌شود البته نه هر فرهنگی بلکه فرهنک زندگی امریکایی که قلب‌ آن هالیوود است و حتی شخصیت‌های کارتونی معروف نیز به عنوان عناصری برای ترویج این نوع از زندگی به شمار می‌آیند.

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک در پایان تأکید کرد: در نهایت هدف تمام این فعالیت‌ها و این عناصر، ایجاد یک فکر مشترک و همزاد پنداری است یعنی کسی که در خاورمیانه یا آفریقا زندگی می‌کند با کسی که در آمریکای شمالی زندگی می‌کند یک اندیشه و سبک زندگی مشترک داشته باشند و از یک الگو پیروی کنند که این الگو را غالباً هالیوود در اختیار می‌گذارد.