فراخوان مقاله ویژه«استاد عبدالکریم قریب» در دانشگاه اراک اعلام شد

گروه اجتماعی: مدیر اجتماعی دانشگاه اراک تصریح کرد: وجود دانشمندان فرهیخته همچون دکتر قریب سمبل هویتی ایران محسوب می‌شوند و با توجه به اینکه بحران هویت یکی از اهدافی است که دشمن دنبال می‌کند؛ لذا باید از این مؤلفه‌های بسیار شایسته در راستای اشاعه هویت ایرانی در میادین بین‌المللی استفاده کرد.

دکتر امامعلی شعبانی، مدیر اجتماعی دانشگاه اراک در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، ضمن اشاره و تجلیل از خدمات ارزنده دکتر عبدالکریم قریب، گفت: به منظور ارج نهادن به خدمات بدون چشمداشت این دانشمند بزرگ ایران زمین همایشی با هدف بزرگداشت استاد قریب، پدر علم زمین شناسی ایران و به همت دانشگاه اراک برگزار می‌شود.

وی با ابراز تأسف از عدم برگزاری همایش‌های درخور توجه و شأن دکتر قریب در استان مرکزی به ویژه دانشگاه اراک اضافه کرد: دکتر قریب یکی از عالمان و دانشمندان بزرگ ایران و از خطه عالم‌خیز شهرستان آشتیان از توابع استان مرکزی است که برای شناساندن و معرفی این عالم بزرگ باید اقدامات گسترده‌تری تاکنون صورت می‌گرفت.

شعبانی بابیان این مطلب که دکتر قریب را می‌توان بنیانگذار دانشگاه اراک معرفی کرد، افزود: این استاد فرهیخته 5 سال ریاست این دانشگاه را نیز برعهده داشت و در طی این چند سال منشأ خدمات ارزنده‌ای برای این مرکز دانشگاهی بوده است.

وی ضمن اشاره به اینکه دکتر قریب فرزند این استان بوده و معرفی جایگاه والای این دانشمند بزرگ رسالتی خطیر برعهده مسئولان دانشگاه اراک می‌گذارد، گفت: به منظور نکوداشت یاد و خاطره دکتر قریب و خدمات ارزنده وی فراخوان مقاله‌ تحت عنوان استاد عبدالکریم قریب به همت دانشگاه اراک اعلام شده که امیدوارهستیم با حضور پر رنگ فرهیختگان به ویژه نسل جوان همراه باشد.

شعبانی در ادامه باتأکید براین مطلب که وجود دانشمندان فرهیخته و نخبه همچون دکتر قریب  نماد و سمبل هویتی ایران و ایرانی محسوب می‌شوند، اظهار کرد: با توجه به اینکه بحران هویت و چند گانگی هویتی یکی از اهدافی است که دشمن دنبال کرده و ما را تهدید می‌کند؛ لذا باید از این مؤلفه‌های بسیار شایسته در راستای اشاعه هویت ایرانی در میادین بین‌المللی استفاده کرد.

مدیر اجتماعی دانشگاه اراک: باتأکید بر اینکه قهرمانان و شخصیت‌های برجسته علمی، مشاهیر و دانشمندان یکی از شاخصه‌های هویت بخشی تمام جوامع به شمار می‌آیند، اضافه کرد: با معرفی و شناسناندن بزرگان جامعه می‌توانیم توان علمی مردم ایران زمین را به رخ جهانیان بکشیم.

این مقام مسئول برگزاری همایش ویژه دکتر قریب را یکی از همایش‌های مغفول مانده در تاریخ دانشگاه اراک عنوان کرد و افزود: تجلیل از بزرگان علمی که در پیدایش این نماد آموزش عالی استان نقش داشتند یکی از اهداف برگزاری این همایش است.

شعبانی بحث و گفت‌وگو در خصوص روند تکامل دانشگاه را از دیگر از اهداف برگزاری همایش مذکور خواند و اظهار کرد: تبیین و بررسی جایگاه دانشگاه اراک در قیاس با دیگر دانشگاه‌های استان در این همایش از دیگر اهدفی است که در دستور  کار قرارا دارد.

وی همچنین تأکید کرد: برگزاری همایش و فراخوان مقاله در رابطه با این دانشمند ایران زمین در بخش هویت بخشی به جوانان و نوجوانان به ویژه جوانان استان مرکزی نقش به سزایی دارد.

شعبانی ادامه داد:‌ این بزرگداشت در آستانه چهل و پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه اراک و به پاسداشت بنیانگذار دانشگاه و پدر علم زمین شناسی ایران، در شهریور ماه سال جاری و با  حضور وزیر محترم علوم و تحقیقات برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: از صاحبنظران و علاقه‌مندان دانشگاهی دعوت می‌شود تا با ارائه مقاله در سه محور زندگینامه این فرزند فرهیخته استان مرکزی، فرآیند و چگونگی تأسیس دانشگاه اراک(مدرسه عالی علوم) و نیز در خصوص اهمیت و جایگاه استاد قریب در علم زمین شناسی، بر غنای مراسم مذکور بیفزایند.

شعبانی زمان ارسال مقالات را تا 15 مرداد ماه سال جاری اعلام کرد و گفت: علاقه‌مندان می‌توانند آثار خویش را به سایت همایش(مدیریت اجتماعی دانشگاه اراک) و مطابق با شیوه نامه موجود در این سایت ارسال کنند.

مدیر اجتماعی دانشگاه اراک در پایان، افتتاح سازمان مرکزی و مزین کردن این مکان به نام دکتر عبدالکریم قریب را از دیگر برنامه‌های این همایش عنوان کرد و افزود: رونمایی از تندیس دکتر قریب، برپایی نمایشگاه، انتشار کتب، ارائه ویژه نامه و کلیپ از برنامه‌های در دستور کار است که در زمان مقرر اجرایی می‌شود.

منبع: http://iqna.ir/fa/News/3312503